" Når en dør lukkes åbnes en anden. Men vi har ofte så travlt med at ærgre os over den lukkede dør, at vi ikke end ænser den åbne. "
– Alexander Graham Bell
" At vove er at miste fodfæstet et øjeblik, ikke at vove er at miste sig selv "
– Søren Kierkegaard, teolog, filosof, digter og forfatter
" At troen på en over-mening er af eminent psykoterapeutisk og psykohygiejnisk betydning, er indlysende. Som ægte tro udspringende af indre styrke, gør den stærkere. "
– Viktor Frankl, psykiater og dr. med.
" Hvad jeg fortryder mest? Det jeg ikke har gjort, fordi jeg nok ville fortryde det. "
– Lise Cabble
previous arrow
next arrow
Slider

Foredrag / Undervisning

Jeg tager gerne ud og holder foredrag eller underviser.

Det kan enten være et teoretisk foredrag, hvor tilhørerne blot lytter, eller de kan inddrages undervejs i form af små opgaver.

Nedenfor er der eksempler på foredrag/undervisning jeg tidligere har afholdt, og har du/I ønske om et andet emne så kontakt mig.

L

Adam og Eva, den lille forskel

Adam og Eva, den lille forskel
Hvorfor er mænd som kommoder? Og hvorfor slutter kvinder ofte deres sætninger med ” ? ” og ” …, ikk’? ”
Et foredrag der gør dig klogere på manden og kvindens forskelligheder og på, hvordan du bliver bedre til at håndtere dem og leve med dem.
L

Den gode samtale

Hvad skal der til for at en samtale bliver god? Hvad skal man huske og hvad skal man lægge mærke til? Hvad gør man, hvis det er et svært eller følsomt emne? Om at skabe vilkår for den gode samtale
L

Kvinde – kend dit værd!

Der er 1000-vis af forventninger til kvinder – ikke mindst fra os selv. Men hvad er sundt? Og hvad er ikke? Hvordan være rummende og ydmyg og samtidig stærk og karakterfast? Foredraget byder på indblik i den kvindelige psyke og de faldgruber og ressourcer, der her gemmer sig
L

Styrk dit selvværd

Hvad er selvværd? Hvorfor er det nogle gange alt for lavt? Og hvordan får vi det styrket? Undervisning med små individuelle opgaver, som sætter fokus på deltagernes aktuelle selvværd her og nu.
L

At beholde sin originalitet i en ensrettet verden

Hvad er forskellen på at være glad for sig selv og på at være selvglad? Hvor går grænsen mellem at skille sig for meget ud modsat ikke at forsvinde i mængden? Hvordan finde ud af, hvem man egentlig er? Om det vidunderlige og besværlige ved at være unik.
L

Bryd dit gamle mønster

Vil du holde op med at ryge? I gang med at tabe dig? Bryde med de gamle dårlige vaner? Lær at forstå mekanismerne bag de dårlige vaner og bliv bedre rustet til at bryde med dem.
L

At være pårørende til en misbruger

Hvornår er man misbruger? Hvad er en med-afhængig? Hvordan navigerer man i den jungle, som det er at være pårørende til en misbruger? Informationer og vejledning til dem, der enten er pårørende til eller som kender en misbruger.
L

Kristendom og psykologi

Hvad var der egentlig med Freud og religion? Har den kristne tankegang og menneskesyn alligevel noget at bidrage med i forhold til psykologien? Og kan psykologien hjælpe os til at forstå? kristendommen bedre? Refleksioner over og bud på, hvordan kristendom og psykologi måske alligevel kan integreres i teori og praksis.